Deze website maakt gebruik van cookies Meer info? Verberg deze melding

Onderwijsvernieuwing

Op papier lijkt onderwijsvernieuwing vaak eenvoudig, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Veranderen vraagt echt een extra inspanning en ondertussen loopt het bestaande onderwijsprogramma gewoon door. Onze onderwijskundigen hebben veel ervaring in het realiseren van onderwijsvernieuwing op maat. Ons repertoire is breed, denk aan het ontwikkelen van leeromgevingen, begeleidingsmodellen, beoordelingsmodellen, proeven van bekwaamheid of examenmodellen. We helpen u graag verder.

Draagvlak voor verandering
Om veranderingstrajecten succesvol te laten zijn, is een breed draagvlak binnen de organisatie enorm belangrijk. We betrekken graag uw professionals op de werkvloer bij de stappen die nodig zijn om een verandertraject succesvol uit te voeren. Bijvoorbeeld door te werken met werkgroepen, bestaande uit docenten én mensen uit het bedrijfsleven. Een mooie samenwerkingsvorm die leidt tot concrete resultaten. En daar kunnen we beide weer mee verder.

Onderwijsvernieuwing in het MBO
De kwalificatiedossiers in het MBO bieden veel ruimte voor het onderwijs. Maar helaas ontbreekt het de ROC’s en branches vaak aan tijd en ervaring om hier goed invulling aan te geven. Hoe combineer je kerntaken, werkprocessen en competenties met de behoeften vanuit de regio én de cultuur van de opleiding? En hoe zorg je voor een aantrekkelijk en gevarieerd opleidingsaanbod in een moderne leeromgeving? AO Consult adviseerde de afgelopen jaren diverse onderwijsteams en branches om het onderwijs concreet te maken. Van plan tot uitvoering, van kerntaak tot toetsvorm, onze onderwijskundigen bieden de helpende hand.

< Terug naar Thema's
 


Archief